Ινδία και άνθρακας, ένας μακροχρόνιος έρωτας

Ινδία και άνθρακας, ένας μακροχρόνιος έρωτας

71
Ινδία και άνθρακας, ένας μακροχρόνιος έρωτας

Την υδροηλεκτρική παραγωγή ενέργειας φέρεται να θυσίασε η Ινδία το οικονομικό έτος 2023 (το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου), καθώς οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες την οδήγησαν στην αγκαλιά του άνθρακα.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η υδροηλεκτρική παραγωγή ενέργειας στην Ινδία κατέγραψε την ισχυρότερη πτώση των τελευταίων 38 ετών. Σε ευρύτερο πλαίσιο, το 8,3% της συνολικής παραγωγής ενέργειας της χώρας το προηγούμενο οικονομικό έτος ήταν υδροηλεκτρική. Τα συγκεκριμένα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλότερα του μέσου όρου της δεκαετίας με πέρας το 2020, οπότε και ο μέσος όρος ήταν 12,3%.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδίδεται στη μείωση που καταγράφεται στην κατασκευή νέων υποδομών αλλά και στη μείωση των βροχοπτώσεων στη χώρα.

Από την άλλη, το περασμένο οικονομικό έτος, η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη αυξήθηκε κατά 13,9% στην Ινδία. Οι αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της χώρας την ωθούν στην εύκολη και αξιόπιστη επιλογή του άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.