Ρεκόρ για την παγκόσμια αγορά real estate

Ρεκόρ για την παγκόσμια αγορά real estate

33
Ρεκόρ για την παγκόσμια αγορά real estate

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ανήλθε η παγκόσμια αγορά real estate και υποδομών το 2023, σύμφωνα με νέα έρευνα της Precedence Research, παρά το γεγονός ότι η κρίση στην εγχώρια αγορά της Κίνας είναι παρούσα.

Η αξία της συγκεκριμένης αγοράς το περασμένο έτος διαμορφώθηκε στα $365,51 τρισ., δείγμα ότι, παρά τις διαρκείς διακυμάνσεις της παγκόσμιας οικονομίας, ο κλάδος εμφανίζει ισχυρή δυναμική.

Τάσεις όπως η άνοδος των χώρων συγκατοίκησης, η αυξανόμενη ψηφιοποίηση στις συναλλαγές ακινήτων και η βιώσιμη ανάπτυξη έρχονται στο προσκήνιο, σύμφωνα με τα ευρήματα, ενώ ευοίωνα είναι τα μηνύματα για την ανάπτυξη του τουρισμού και της αγοράς υποδομών στη Μέση Ανατολή.

Και ενώ παράγοντες όπως οι πόλεμοι και οι φυσικές καταστροφές οδηγούν σε πτώση του πληθυσμού, οι οικονομικές ευκαιρίες, η εκπαίδευση και η ποιότητα ζωής αυξάνουν τη ζήτηση για μετανάστευση προς τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, αναφέρεται. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεταξύ των χωρών που αναμένεται να καταγράψουν τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.