Πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον «γάμο» CMA CGM και Bolloré...

Πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον «γάμο» CMA CGM και Bolloré Logistics

49
Πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον «γάμο» CMA CGM και Bolloré Logistics

To πράσινο φως για την εξαγορά της Bolloré Logistics SE από τη CMA CGM άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι η συναλλαγή, όπως είχε αρχικά κοινοποιηθεί, θα μείωνε τον ανταγωνισμό στις αγορές παροχής υπηρεσιών διά θαλάσσης μεταφοράς εμπορευμάτων στη Μαρτινίκα, στη Γουαδελούπη και στη Γαλλική Γουιάνα.

Προκειμένου να μετριαστούν οι όποιες ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν να προβούν σε αποεπένδυση δραστηριοτήτων της Bolloré Logistics στη Γουαδελούπη, στη Μαρτινίκα, στον Άγιο Μαρτίνο και στη Γαλλική Γουιάνα ‒ και ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στη Γαλλία που συνδέονται με αυτές τις δραστηριότητες.

Οι εν λόγω δεσμεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μετριαστούν οι ανησυχίες της Επιτροπής, καθώς ουσιαστικά καταργείται η κάθετη σύνδεση μεταξύ των δραστηριοτήτων τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM και των δραστηριοτήτων διά θαλάσσης εμπορευματικών μεταφορών της Bolloré Logistics στις εν λόγω περιοχές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.