Και η επιβατηγός ναυτιλία στο στοίχημα του LNG

Και η επιβατηγός ναυτιλία στο στοίχημα του LNG

61
Και η επιβατηγός ναυτιλία στο στοίχημα του LNG
Φωτό: Princess Cruises

Το ιταλικό ναυπηγείο Fincantieri καινοτομεί στη ναυπήγηση φιλικότερων προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Fincantieri παρέδωσε στις 14 Φεβρουαρίου το κρουαζιερόπλοιο «Sun Princess», το οποίο χρησιμοποιεί LNG ως καύσιμο.

Πιο συγκεκριμένα, το «Sun Princess» αποτελεί το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια που χρησιμοποιούν LNG για την πρόωσή τους, τα οποία προορίζονται για την Princess Cruises. Αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που ναυπηγήθηκε ποτέ στην Ιταλία, καθώς ανέρχεται στους 178.000 τόνους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ναυπηγείου Fincantieri.

Το «Sun Princess» σηματοδοτεί μια εποχή-ορόσημο για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Princess Cruises, καθώς είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο διπλού καυσίμου του στόλου της εταιρείας που θα τροφοδοτείται κυρίως με LNG.

Επισημαίνεται ότι το δεύτερο «αδελφό» κρουαζιερόπλοιο που προορίζεται για την Princess Cruises θα παραδοθεί από το ναυπηγείο Fincantieri το 2025. Καθένα από αυτά θα φιλοξενεί περίπου 4.300 επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιταλικού ναυπηγείου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.