Έξαρση του πυρετού Lassa στη Δυτική Αφρική

Έξαρση του πυρετού Lassa στη Δυτική Αφρική

84
Έξαρση του πυρετού Lassa στη Δυτική Αφρική
Φωτό αρχείου

Σε δέκα αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων του πυρετού Lassa στη νοτιοανατολική πολιτεία Ebonyi της Νιγηρίας από την αρχή του έτους, όπως ανακοίνωσαν οι εγχώριες υγειονομικές αρχές.

Η αύξηση των θυμάτων είχε ως αποτέλεσμα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη νιγηριανή κυβέρνηση και συναφείς εταίρους για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της εξαιρετικά μολυσματικής νόσου.

Ο Ogbonna Nwambeke, επικεφαλής επιδημιολόγος της πολιτείας Ebonyi, ζήτησε την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για την αύξηση της επιτήρησης των παραγόντων κινδύνου. Ο πυρετός Lassa αποτελεί μια ασθένεια που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω τροφίμων ή οικιακών αντικειμένων που έχουν μολυνθεί με ούρα ή περιττώματα τρωκτικών. Μεταδίδεται όταν το σάλιο, τα ούρα και τα περιττώματα των αρουραίων έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο.

Το 2023 καταγράφηκαν τουλάχιστον 219 θάνατοι από 1.227 επιβεβαιωμένα κρούσματα του πυρετού Lassa, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Νιγηρίας. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, συνιστάται μεγάλη προσοχή στους ναυτικούς, δεδομένου ότι η Νιγηρία διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.