Εκτόξευση της ζήτησης LNG βλέπουν ενεργειακοί κολοσσοί

Εκτόξευση της ζήτησης LNG βλέπουν ενεργειακοί κολοσσοί

31
Εκτόξευση της ζήτησης LNG βλέπουν ενεργειακοί κολοσσοί

Το LNG ενισχύει διαρκώς τη θέση του ως το καύσιμο με χαμηλές εκπομπές ρύπων, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική ουδετερότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ενεργειακός κολοσσός Shell εκτιμά, στην πιο πρόσφατη ετήσια πρόβλεψή του για τις προοπτικές του LNG, ότι η ζήτηση θα εκτοξευτεί κατά 50% μέχρι το 2040. Συγκεκριμένα εκτιμά ότι η ζήτηση για LNG αναμένεται να φτάσει τους 625-685 εκατ. τόνους το 2040, από τους 404 εκατ. τόνους το 2023. Ο λόγος είναι ότι η παγκόσμια κοινότητα εντείνει τις προσπάθειές της για ενεργειακή μετάβαση.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο θα κορυφωθεί μετά το 2040, αν και η «όρεξη» για LNG θα βαίνει αυξανόμενη, καθώς η Κίνα και άλλα αναπτυσσόμενα ασιατικά κράτη θα αντικαθιστούν τη χρήση άνθρακα με καθαρότερα καύσιμα.

Οι ενεργειακοί κολοσσοί αναμένουν ισχυρή αύξηση της ζήτησης για LNG, καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες στοχεύουν σε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.