Κίνηση-ματ της Saudi Aramco με έκδοση ομολόγου

Κίνηση-ματ της Saudi Aramco με έκδοση ομολόγου

68
Κίνηση-ματ της Saudi Aramco με έκδοση ομολόγου

Η Saudi Aramco είναι πιθανό να εκδώσει ομόλογο φέτος, δήλωσε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο οικονομικός διευθυντής Ziad Al-Murshed, στο περιθώριο του Saudi Capital Markets Forum στο Ριάντ.

Η σχεδιαζόμενη έκδοση αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας, δήλωσε ο Al-Murshed. Η Aramco αξιοποίησε για τελευταία φορά τις αγορές το 2021, όταν άντλησε $6 δισ. από την πώληση ενός ισλαμικού ομολόγου.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για προγραμματισμένη πώληση μετοχών από την Aramco, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ο Al-Murshed δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς δεν είναι απόφαση της εταιρείας.

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να πουλήσει περισσότερες μετοχές του ενεργειακού κολοσσού, δήλωσαν πηγές στο Reuters νωρίτερα αυτόν τον μήνα, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και να συμβάλει στον στόχο της να στρέψει την οικονομία μακριά από το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.