Προσφορά και ζήτηση σιταριού στο μικροσκόπιο

Προσφορά και ζήτηση σιταριού στο μικροσκόπιο

35
Προσφορά και ζήτηση σιταριού στο μικροσκόπιο

Για αύξηση των προμηθειών, του εμπορίου και της κατανάλωσης αλλά μείωση των τελικών αποθεμάτων σιταριού κάνει λόγο η τελευταία εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας στην έκθεση World Agricultural Supply and Demand Estimates.

H νέα εκτίμηση αναφέρει ότι οι παγκόσμιες προμήθειες θα κινηθούν το 2023/2024 στους 1,057 δισ. τόνους, κυρίως λόγω αυξημένης παραγωγής από το Ιράκ και την Αργεντινή. Η εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου για την παγκόσμια κατανάλωση είναι αναθεωρημένη προς τα επάνω κατά 1,1 εκατ. τόνους στους 797,5 εκατ. τόνους. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η Ινδία, η κυβέρνηση της οποίας εξακολουθεί να πουλά διαθέσιμα αποθέματα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Οι υψηλότερες εξαγωγές από Ουκρανία, Αυστραλία, Αργεντινή και Τουρκία θα αντισταθμίσουν τις απώλειες από Ηνωμένο Βασίλειο και Βραζιλία, σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο. Τέλος, τα τελικά αποθέματα θα διαμορφωθούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2015/2016 και συγκεκριμένα στους 259,4 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.