Σιδηρόδρομος και λιμάνια, η αιχμή του δόρατος της Κίνας για τις μεταφορές

Σιδηρόδρομος και λιμάνια, η αιχμή του δόρατος της Κίνας για τις μεταφορές

35
Σιδηρόδρομος και λιμάνια, η αιχμή του δόρατος της Κίνας για τις μεταφορές

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το νέο έτος για τον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών της Κίνας, οι οποίες έχουν τεθεί στην υπηρεσία του φιλόδοξου σχεδίου της Κίνας «Belt and Road Initiative» για την προαγωγή της συνδεσιμότητας του ασιατικού κράτους με τις διεθνείς αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός ταξιδιών που έλαβαν χώρα στην Κίνα στο πλαίσιο συνδυασμένων μεταφορών, που αφορούν τη σύνδεση σιδηροδρόμου και λιμανιών υπό τον διάδρομο New International Land-Sea Trade Corridor, σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Τα εν λόγω δρομολόγια διαμορφώθηκαν σε 978, σημειώνοντας αύξηση κατά 87,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την κινεζική κρατική εταιρεία Beibu Gulf Port Group.

Υπενθυμίζεται ότι ο κινεζικός εμπορικός διάδρομος σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, καλύπτοντας 70 πόλεις σε 18 κινεζικές επαρχίες, και επεκτάθηκε σε 495 λιμάνια σε 120 χώρες και περιοχές. Ο New International Land-Sea Trade Corridor αποτελεί την αιχμή του δόρατος στους τομείς του εμπορίου και των logistics. Ο σχεδιασμός του εκπονήθηκε ύστερα από συνέργεια δυτικών κινεζικών επαρχιών και των μελών της ASEAN.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.