Προς νέες λιμενικές επενδύσεις στην Ασία με φόντο το LNG

Προς νέες λιμενικές επενδύσεις στην Ασία με φόντο το LNG

47
Προς νέες λιμενικές επενδύσεις στην Ασία με φόντο το LNG

Η ευελιξία της θαλάσσιας μεταφοράς LNG έχει αποβεί καθοριστική για την ενεργειακή ασφάλεια χωρών, ακόμα και ηπείρων, στο πρόσφατο παρελθόν. Καθώς ο ρόλος του ορυκτού καυσίμου αναμένεται καθοριστικός στην παγκόσμια ενεργειακή εξίσωση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, οι επενδύσεις με επίκεντρο το LNG βαίνουν δυναμικά.

Ειδικότερα, η εταιρεία Atlantic Gulf & Pacific Company προσβλέπει στη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης για την κατασκευή έξι τερματικών εισαγωγής LNG στη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία εντός των επόμενων δύο ετών, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του CEO της εταιρείας.

Επιπλέον, η συνολική εισαγωγική ικανότητα των τερματικών ανέρχεται σε 25 εκατ. τόνους ετησίως. Άγνωστο παραμένει πού ακριβώς θα κατασκευαστούν οι τερματικοί, με μοναδική εξαίρεση το ότι ο ένας θα βρίσκεται στην Ινδία, και δη στην πόλη Karaikal. Πάντως, η εταιρεία έχει υπογραμμίσει ότι στο ενδιαφέρον της βρίσκονται οι αγορές των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και της Ινδίας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη φαίνεται να αντανακλά τη στρατηγική του νέου κύριου μετόχου της εταιρείας. Η αμερικανική Nebula Energy πρόσφατα απέκτησε μετοχικό μερίδιο 80% στην εταιρεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.