Τέλος στο ράλι των ναύλων των containerships

Τέλος στο ράλι των ναύλων των containerships

55
Τέλος στο ράλι των ναύλων των containerships

Πτώση κατέγραψαν οι ναύλοι των containerships πρόσφατα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλούνται από τον σχετικό δείκτη της Drewry, World Container Index (WCI). Είναι η πρώτη φορά εντός των τελευταίων εννέα εβδομάδων που ο δείκτης καταγράφει πτώση. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης WCI κατέγραψε μείωση της τάξεως του 4% και διαμορφώθηκε στα $3.824/FEU την εβδομάδα με πέρας την 1η Φεβρουαρίου.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 88% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 169% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Οι σημαντικότερες μεταβολές σε fronthaul routes σημειώθηκαν σε routes με προορισμό την Ευρώπη. Ειδικότερα, οι ναύλοι στο route Σαγκάη-Γένοβα σημείωσαν μείωση κατά 8% ή $517, στα $5.548/FEU, ενώ εκείνοι στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ κατά 6%, στα $4.661/FEU.

Εικόνα1

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα συνεχίσουν να σταθεροποιούνται καθώς η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα επιβραδύνεται ενόψει των εορτών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.