Shell και Glencore δίνουν τα χέρια για διυλιστήριο στη Σιγκαπούρη

Shell και Glencore δίνουν τα χέρια για διυλιστήριο στη Σιγκαπούρη

63
Shell και Glencore δίνουν τα χέρια για διυλιστήριο στη Σιγκαπούρη

Στην πώληση διυλιστηρίου της στη Σιγκαπούρη φέρεται να προχωρά η εταιρεία ενέργειας Shell, με αγοραστή ένα joint venture που αποτελείται από την ινδονησιακή εταιρεία χημικών Chandra Asri και τον ελβετικό κολοσσό commodity trading Glencore.

Αυτό το exit της Shell από τη Σιγκαπούρη αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της, ενώ από την άλλη η Glencore απλώνει τα δίχτυα της στις αγορές της Ασίας.

Οι υποδομές που θα αποκτήσει το joint venture μέσω της συμφωνίας περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο με ημερήσια ικανότητα διύλισης ύψους 237.000 βαρελιών πετρελαίου καθώς και ένα εργοστάσιο αιθυλενίου παραγωγικής ικανότητας που αγγίζει ετησίως τους 1 εκατ. τόνους. Για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία είχαν καταθέσει προτάσεις και η Vitol αλλά και η CNOOC παλαιότερα.

Παράλληλα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση για την Glencore, καθώς η εταιρεία κατέχει μόλις ένα άλλο διυλιστήριο, ημερήσιας ικανότητας διύλισης 100.000 βαρελιών πετρελαίου στη Νότια Αφρική.

*Με πληροφορίες από Reuters/CNA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.