Τα υγραεριοφόρα, σημείο αναφοράς στις παραγγελίες πλοίων

Τα υγραεριοφόρα, σημείο αναφοράς στις παραγγελίες πλοίων

53
Τα υγραεριοφόρα, σημείο αναφοράς στις παραγγελίες πλοίων

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι παραγγελίες για υγραεριοφόρα πλοία το 2024, με τα διεθνή ναυπηγεία να έχουν αναλάβει την κατασκευή 104 τέτοιων πλοίων τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους. Πρόκειται για άνοδο της τάξεως του 70% σε ετήσια βάση, καθώς την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν τοποθετηθεί παραγγελίες για 61 υγραεριοφόρα.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι τα διατεθέντα κεφάλαια για τέτοια πλοία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε ετήσια βάση και ξεπερνούν τα $18,5 δισ. Μάλιστα, τα κεφάλαια για υγραεριοφόρα πλοία τη συγκεκριμένη περίοδο ξεπερνούν το άθροισμα των διατεθέντων κεφαλαίων για bulk carriers, tankers, containerships και vehicle carriers, βάσει των δεδομένων της VesselsValue.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Απριλίου τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 420 bulk carriers, tankers, containerships, gas carriers, vehicle carriers, αθροιστικής αξίας που ξεπερνά τα $32 δισ., σύμφωνα με τα δεδομένα της VesselsValue.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.