Ένα πλήρως ηλεκτρικό ρυμουλκό στον λιμένα της Αμβέρσας-Μπριζ

Ένα πλήρως ηλεκτρικό ρυμουλκό στον λιμένα της Αμβέρσας-Μπριζ

95
Ένα πλήρως ηλεκτρικό ρυμουλκό στον λιμένα της Αμβέρσας-Μπριζ

Η Damen Shipyards Group ανακοίνωσε την καθέλκυση του δεύτερου πλήρως ηλεκτρικού ρυμουλκού RSD-E Tug 2513 στο ναυπηγείο Damen Song Cam. Το ρυμουλκό αυτό ναυπηγείται για λογαριασμό του λιμένα Αμβέρσας-Μπριζ και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παραγγελίας που περιλαμβάνει και πέντε συμβατικά RSD Tugs 2513.

Damen electric tug ηλεκτρικη φορτηγιδα Αμβερσα 2

Η παραπάνω παραγγελία αποτελεί έκφραση της δέσμευσης του συγκεκριμένου λιμανιού για αύξηση της βιωσιμότητας, καθώς προτίθεται να επιτύχει τη μηδενική εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Το εν λόγω ρυμουλκό είναι πρωτοπόρο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αφού μπορεί να λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές. Η διάρκεια ζωής του συστήματος των μπαταριών που διαθέτει μπορεί να ανέλθει σε περίπου 30.000 κύκλους φόρτισης, συμβαδίζοντας με την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του πλοίου.

Damen electric tug ηλεκτρικη φορτηγιδα Αμβερσα 3

Πέραν του πλοίου, η Damen παρέχει στο λιμάνι Αμβέρσας-Μπριζ τον απαραίτητο εξοπλισμό και την υποδομή φόρτισης στην ξηρά που απαιτούνται για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.