Πράσινη ναυτιλία: Η «χείρα βοηθείας» της HD KSOE στους προμηθευτές ναυπηγείων

Πράσινη ναυτιλία: Η «χείρα βοηθείας» της HD KSOE στους προμηθευτές ναυπηγείων

42
Πράσινη ναυτιλία: Η «χείρα βοηθείας» της HD KSOE στους προμηθευτές ναυπηγείων

Η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering ανακοίνωσε την έναρξη μιας σημαντικής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Korea East-West Power και τον Οργανισμό Μικρομεσαίων και Νεοφυών Επιχειρήσεων της Κορέας. Αυτή η πρωτοβουλία προσβλέπει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυπηγική βιομηχανία. Η συμφωνία υπεγράφη στο HD Hyundai Global R&D Center, θέτοντας ως βασικό στόχο την υποστήριξη των μικρών και μεσαίων προμηθευτών ναυπηγείων.

Το εν λόγω πρωτοποριακό πρόγραμμα θα προβεί στην αντικατάσταση παλιών αεροσυμπιεστών σε μονάδες υψηλής αποδοτικότητας. Η αντικατάσταση αυτή αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές κατά 30 έως 60 τόνους ανά αεροσυμπιεστή ετησίως, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η πρωτοβουλία απλώνεται σε όλες τις ναυπηγικές μονάδες της HD Hyundai, όπως η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, η HD Hyundai Heavy Industries – Hyundai Mipo Dockyard και η HD Hyundai Samho, ενισχύοντας τις πρακτικές βιωσιμότητας σε όλο τον όμιλο. Περιλαμβάνονται επίσης λύσεις διαχείρισης του άνθρακα, που στοχεύουν στη βοήθεια των προμηθευτών που δεν διαθέτουν τα δικά τους συστήματα ESG, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τις εκπομπές τους αποτελεσματικά. Σκοπός τους είναι η ενίσχυση των βιώσιμων πρακτικών μεταξύ 1.000 συνεργαζόμενων εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.