Εκ νέου απαγορευτική η Ερυθρά Θάλασσα για τη Maersk

Εκ νέου απαγορευτική η Ερυθρά Θάλασσα για τη Maersk

35
Εκ νέου απαγορευτική η Ερυθρά Θάλασσα για τη Maersk

Όσο η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα παραμένει περίπλοκη, η δανέζικη εταιρεία μεταφορών Maersk θα συνεχίσει να δρομολογεί τα πλοία της γύρω από την Αφρική. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία προκειμένου, όπως αναφέρει, να κρατά ασφαλή τα πληρώματα και τα πλοία, αλλά και τα εμπορεύματα που μεταφέρει για τους πελάτες της.

Ειδικότερα, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις αναγκάζουν τη Maersk να επιλέξει τον μακρύτερο δρόμο γύρω από την Αφρική, απόφαση που επιμηκύνει τον χρόνο ταξιδιού, αυξάνοντας παράλληλα τα κόστη. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευμάτων και συμφόρηση σε λιμένες, καθώς και πλασματική μείωση της μεταφορικής ικανότητας του παγκόσμιου στόλου.

Η εταιρεία εκτιμά, μάλιστα, ότι η απώλεια μεταφορικής ικανότητας από την Άπω Ανατολή έως τη Βόρεια Ευρώπη και τη Μεσόγειο θα διαμορφωθεί στο 15-20% το β’ τρίμηνο του 2024. Γι’ αυτό και η Maersk αναπτύσσει μέτρα ώστε να ενισχύσει την αξιοπιστία της, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης του χρόνου ναυσιπλοΐας, αλλά και της αύξησης της χωρητικότητας για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.