Οι παραδόσεις containerships σπάνε κάθε ρεκόρ

Οι παραδόσεις containerships σπάνε κάθε ρεκόρ

71
Οι παραδόσεις containerships σπάνε κάθε ρεκόρ

Διαδοχικά ρεκόρ σπάνε οι παραδόσεις containerships, απότοκο του κύματος παραγγελιών που έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, παραδόθηκαν 50 containerships μεταφορικής ικανότητας 333.000 TEUs,σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε τον Μάρτιο και αφορούσε παραδόσεις 41 containerships μεταφορικής ικανότητας 260.000 TEUs.

Τα κινεζικά ναυπηγεία ηγήθηκαν των παραδόσεων, παραδίδοντας τον Απρίλιο 37 containerships μεταφορικής ικανότητας 221.000 TEUs. Τα κορεατικά ναυπηγεία ακολούθησαν με εννέα πλοία και 94.100 TEUs, ενώ τα ιαπωνικά ναυπηγεία παρέδωσαν τέσσερα νεότευκτα containerships μεταφορικής ικανότητας 17.900 TEUs.

Παρά τις ανησυχίες για την πλεονάζουσα χωρητικότητα ενόψει του 2024, η Alphaliner σημειώνει ότι η ναυτιλία τακτικών γραμμών μπόρεσε να απορροφήσει αποτελεσματικά τη νέα χωρητικότητα λόγω των εκτροπών μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας και της μείωσης της ταχύτητας πλεύσης των πλοίων ως απόρροια των αυστηρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.