Η Norwegian Cruise Line πρασινίζει τον στόλο της με την υπογραφή της...

Η Norwegian Cruise Line πρασινίζει τον στόλο της με την υπογραφή της ABB

44
Η Norwegian Cruise Line πρασινίζει τον στόλο της με την υπογραφή της ABB

H εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Norwegian Cruise Line (NCL) πρόσφατα ανακοίνωσε την υπογραφή μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την ABB. Η συνεργασία αυτή έχει ως προοπτική την επιτάχυνση του στόλου της NCL προς την εποχή της πράσινης ναυτιλίας και της ψηφιοποίησης. Συγκεκριμένα, η συμφωνία των δύο εταιρειών αφορά δεκατέσσερα υπάρχοντα πλοία και άλλα τέσσερα πλοία που πρόκειται να παραδοθούν από το 2025 έως το 2028.

Τα συστήματα πρόωσης των κρουαζιερόπλοιων της NCL είναι Azipod της ABB και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, εδώ και τρεις δεκαετίες, έχει αποδείξει την απόδοση και την αξιοπιστία της. Η εφαρμογή της στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων έχει πετύχει την εξοικονόμηση πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους καυσίμων. Στο πλαίσιο αυτό, η NCL, προκειμένου να συμβαδίσει με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα του στόλου της, ενώνει τις δυνάμεις της με την ABB.

H πρώτη φάση της συνεργασίας των δύο εταιρειών επικεντρώνεται στη συντήρηση και στην αναβάθμιση των συστημάτων πρόωσης Azipod σε έντεκα πλοία. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση ηλεκτρικών συστημάτων στην ξηρά για την κάλυψη τεσσάρων πλοίων, προκειμένου να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές των ρύπων τους κοντά στο λιμάνι.

Φωτό: ΑΒΒ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.