Πλοία αμμωνίας και μεθανόλης κεντρίζουν το ενδιαφέρον της ONE

Πλοία αμμωνίας και μεθανόλης κεντρίζουν το ενδιαφέρον της ONE

36
Πλοία αμμωνίας και μεθανόλης κεντρίζουν το ενδιαφέρον της ONE

Η Ocean Network Express (ONE) προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της για βιώσιμη ναυτιλία, ανακοινώνοντας τη λήψη της Εγκρίσεως επί της Αρχής (AiP) για ένα πλοίο με κινητήρες διπλού καυσίμου αμμωνίας. Το εν λόγω πλοίο θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 3.500 TEUs ενώ σχεδιάστηκε το 2022 στο πλαίσιο συνεργασίας της ONE με τη Nihon Shipyard Co. Ltd. (NSY) και του νηογνώμονα DNV.

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επένδυση της εταιρείας σε 12 πλοία με κινητήρες διπλού καυσίμου μεθανόλης, αποδεικνύει τη δέσμευση της ONE για επίτευξη μηδενικών εκπομπών θερμοκηπίου έως το 2050. Μετά την εμπεριστατωμένη έρευνά της στα εναλλακτικά καύσιμα, που ξεκίνησε από το 2022, η ONE επένδυσε στην αμμωνία, διότι η εφαρμογή της περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

Η ONE πρόκειται να συνεχίσει τις επενδύσεις της στα εναλλακτικά καύσιμα, καθώς αυτά αποτελούν τον πυλώνα των πράσινων πρωτοβουλιών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.