Το πλαφόν στις εξαγωγές πετρελαίου διατηρεί η Ρωσία

Το πλαφόν στις εξαγωγές πετρελαίου διατηρεί η Ρωσία

38
Το πλαφόν στις εξαγωγές πετρελαίου διατηρεί η Ρωσία

Την παράταση της εθελούσιας μείωσης των ημερήσιων εξαγωγών πετρελαίου της γνωστοποίησε η Ρωσία, βάσει δηλώσεων του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα του TASS επικαλείται δηλώσεις του κ. Νόβακ, κατά τις οποίες η Ρωσία θα διατηρήσει τον περιορισμό της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαιοειδών ‒ίση με 300.000 βαρέλια/ημέρα‒ έως και τα τέλη Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι συμπληρωματικό της εθελούσιας μείωσης που είχε αποφασιστεί τον Απρίλιο του 2023, ίσης με 500.000 βαρέλια/ημέρα, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ έως και τα τέλη του 2024.

Παράλληλα, διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υψηλό τεσσάρων μηνών των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας. Ειδικότερα, από ρωσικούς τερματικούς εξήχθησαν 3,53 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο τον Οκτώβριο, σημάδι ότι οι εξαγωγές της Ρωσίας ανακάμπτουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.