Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών στον «έβδομο ουρανό»

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών στον «έβδομο ουρανό»

106
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών στον «έβδομο ουρανό»

Η ανάκαμψη της βιομηχανίας αερομεταφορών κατέστη εμφανής τόσο το 2022, αλλά ειδικά το 2023, με ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών να καταγράφουν κέρδη-ρεκόρ στον απόηχο μιας καλοκαιρινής περιόδου υψηλής ζήτησης.

Ειδικότερα, η βρετανική IAG σημείωσε λειτουργικά κέρδη-ρεκόρ της τάξεως των €1,75 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2023. Μάλιστα, βάσει των Financial Times, πρόκειται για το δεύτερο συνεχές τρίμηνο που η εν λόγω εταιρεία σημειώνει κέρδη-ρεκόρ.

Παράλληλα, η Air France-KLM σημείωσε λειτουργικά κέρδη-ρεκόρ ύψους €1,34 δισ., αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση, με την εταιρεία να υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της υψηλής καλοκαιρινής ζήτησης αλλά και της ζήτησης για ταξίδια μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.

Ωστόσο, παρά τις θετικές εξελίξεις που καταγράφονται, η βιομηχανία των αιθέρων αντιμετωπίζει αρκετούς σκοπέλους και αβεβαιότητες, που θολώνουν το βραχυπρόθεσμο outlook. Στο επίκεντρο αυτών βρίσκονται το αυξημένο κόστος καυσίμων και οι ανησυχίες για μη επιμονή της ανάκαμψης που έχει καταγραφεί στη ζήτηση.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.