Στην κούρσα εξαγοράς της HMM και η POSCO;

Στην κούρσα εξαγοράς της HMM και η POSCO;

93
Στην κούρσα εξαγοράς της HMM και η POSCO;

Η εξαγορά της HMM μέχρι πρόσφατα αποτελούσε «μαραθώνιο» για τρεις ομίλους και συγκεκριμένα τους Harim Group, LX Group και Dongwon Group. Πλέον στο παιχνίδι φαίνεται να εισέρχεται και η POSCO, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στην κούρσα εξαγοράς της HMM.

Συγκεκριμένα, Harim Group, LX Group και Dongwon Group έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άντλησης κεφαλαίων μέσω ανοίγματος σε νέους επενδυτές, προκειμένου η εν λόγω ρευστότητα να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση της HMM.

Πάντως, ορατό φαντάζει το ενδεχόμενο η εξαγορά της HMM να μην τελεσφορήσει έως το τέλος του έτους, λαμβάνοντας υπόψη ότι Korea Development Bank (KDB) και Korea Ocean Business Corporation (KOBC) θα πρέπει να μετατρέψουν διηνεκή ομόλογα σε μετοχές. Η εν λόγω εξέλιξη θα σημάνει ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για την αγορά των ομολόγων. Και κάπου εδώ εισέρχεται η POSCO, η οποία θα μπορούσε το επόμενο έτος να καταθέσει πρόταση, όπως επίσης και η Hyundai Glovis.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.