Οι δυνατότητες της θαλάσσιας μεταφοράς CO2 στο μικροσκόπιο της MOL

Οι δυνατότητες της θαλάσσιας μεταφοράς CO2 στο μικροσκόπιο της MOL

67
Οι δυνατότητες της θαλάσσιας μεταφοράς CO2 στο μικροσκόπιο της MOL

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) ανακοίνωσε την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης (MoU) με την εταιρεία Cosmo Oil Co., Ltd. προκειμένου να μελετήσουν από κοινού τις δυνατότητες θαλάσσιας μεταφοράς CO2, στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας αξιακής αλυσίδας δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS).

H δέσμευση και αποθήκευση CO2 αποτελεί μια από τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις για την υλοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών ανθρακικών εκπομπών και ως εκ τούτου, οι δύο εταίροι αναμένεται να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μιας αλυσίδας διαχωρισμού, δέσμευσης, μεταφοράς και αποθήκευσης του CO2 που εκπέμπεται από τα διυλιστήρια της Cosmo Oil.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους οι δύο εταιρείες θα μελετήσουν τις τεχνικές προδιαγραφές των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου CO2 τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του CO2 από τις πηγές εκπομπών στις υποψήφιες τοποθεσίες μόνιμης αποθήκευσης στην Ιαπωνία, θα εκτιμήσουν το κόστος της θαλάσσιας μεταφοράς του CO2 ενώ θα εξετάσουν παράλληλα και τη δυνατότητα σύναψης και άλλων συνεργασιών σε άλλα πιθανά βιομηχανικά έργα που σχετίζονται με τη δέσμευση και την αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της υλοποίησης της περιβαλλοντικής στρατηγικής του ομίλου MOL, η οποία στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Φωτό: Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.