Στην Τανζανία το «βλέμμα» της DP World

Στην Τανζανία το «βλέμμα» της DP World

38
Στην Τανζανία το «βλέμμα» της DP World

Οι διαδοχικές κινήσεις της DP World με στόχο την αύξηση του χαρτοφυλακίου της συνεχίζονται, με την εταιρεία-κολοσσό στη διαχείριση λιμένων να γνωστοποιεί νέα συμφωνία, αυτή τη φορά με την κυβέρνηση της Τανζανίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η διαχείριση του λιμένα Νταρ ες Σαλάμ.

Ειδικότερα, η DP World υπέγραψε συμφωνία, βάσει της οποίας θα εκσυγχρονίσει και θα διαχειρίζεται τον λιμένα πολλαπλών χρήσεων Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας. Σε πρώτη φάση, η DP World θα επενδύσει περισσότερα από $250 εκατ. για την αναβάθμιση του λιμένα, ποσό που δύναται να αυξηθεί έως και στο $1 δισ. κατά τη διάρκεια του συμβολαίου.

Η βελτίωση της αποδοτικότητας του λιμένα θα προσελκύσει περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία, ευνοώντας το εμπόριο της χώρας και την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

Πρόκειται για μία ακόμα συμφωνία με εστίαση στην Αφρική, ήπειρο που όχι μόνο η ναυτιλία, αλλά ευρύτερα ο κλάδος μεταφορών αναγνωρίζει ως κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.