Ο Α. Πίττας αισιόδοξος για το βραχυπρόθεσμο μέλλον των bulk carriers

Ο Α. Πίττας αισιόδοξος για το βραχυπρόθεσμο μέλλον των bulk carriers

341
Ο Α. Πίττας αισιόδοξος για το βραχυπρόθεσμο μέλλον των bulk carriers

Παρότι η αγορά των bulk carriers αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ο επικεφαλής των εταιρειών Euroseas και Eurodry, Αριστείδης Πίττας, παραμένει αισιόδοξος για το βραχυπρόθεσμο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στο 8th Global Shipbrokers Forum, που έλαβε χώρα στις 29 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο κ. Πίττας χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές των bulk carriers για το 2024.

Ειδικότερα, κατά τον ίδιο, οι συνιστώσες της προσφοράς είναι θετικές, γεγονός που οδηγεί σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το 2024, ειδικά σε σύγκριση με την εικόνα που καταγράφεται τη συγκεκριμένη στιγμή. Επιπλέον, ο κ. Πίττας υπογράμμισε ότι τη συγκεκριμένη εκτίμηση τη μοιράζεται και η αγορά σε ευρύτερο πλαίσιο, καθώς οι αξίες των bulk carriers δεν έχουν καταγράψει εξίσου ισχυρές πτώσεις με εκείνες των ναύλων.

Παράλληλα, ο κ. Πίττας σχολίασε το μείζον θέμα της εισαγωγής μιας εταιρείας στις χρηματιστηριακές αγορές. Πλέον, η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αν όχι αδύνατη, για μια νεοσύστατη εταιρεία. Το μέγεθος φαίνεται να διαδραματίζει καίριο ρόλο στη δυνατότητα μιας εταιρείας να γίνει «αποδεκτή».

Επιπλέον, επί του παρόντος ‒και φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα τη δική του εισηγμένη εταιρεία‒ ο κ. Πίττας υπογράμμισε ότι η κεφαλαιοποίηση των ναυτιλιακών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές είναι χαμηλότερη έναντι της καθαρής αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων. Συνεπώς, οι ναυτιλιακές εταιρείες είναι undervalued για την ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πίττας ανέφερε ότι σε ευρύτερο πλαίσιο, η εταιρεία του έχει αποκομίσει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη από την είσοδό της στις χρηματιστηριακές αγορές.

Τα παραπάνω σχόλια ήταν μερικά μόνο από όσα ανέφερε ο κ. Πίττας στο πάνελ «Dry bulk Shipping Outlook: What lies ahead and how are the markets embracing the demands and opportunities presented?».

Στο πάνελ συμμετείχαν και οι κ.:

Stephen Aitchison (Senior Freight Assessor, Baltic Exchange)

Tom Beney (Chief Commercial Officer, Suisse Atlantique)

Andrew Benjamin (Executive Vice President, Delta Corp. Shipping)

Kerry Deal (Head of Business Development & Institutional Sales, Freight Investor Services)

Βασίλης Μουγής (Director, Doric Shipbrokers)

Καπτ. Νίκος Πενθερουδάκης (Honorary President HSA, Chartering Costamare)

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το 8th Global Shipbrokers Forum διοργανώθηκε από το Hellenic Shipbrokers Association και το Baltic Exchange.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.