Πασχαλινό «δώρο» για τους ναύλους των containerships

Πασχαλινό «δώρο» για τους ναύλους των containerships

48
Πασχαλινό «δώρο» για τους ναύλους των containerships

Ακόμα μία έκπληξη έκανε την εμφάνισή της στη ναυλαγορά των containerships, με τους ναύλους να σημειώνουν σημαντική άνοδο την εβδομάδα με πέρας την 9η Μαΐου και κατ’ επέκταση τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να καταγράφει άνοδο 16% και να διαμορφώνεται εκ νέου άνω των $3.000/FEU και συγκεκριμένα στα $3.159/FEU.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 81% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 122% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, όλα τα fronthaul routes με αφετηρία την Κίνα κατέγραψαν σημαντικές ανόδους σε εύρος μεταξύ του 16% και του 20%. Η υψηλότερη από αυτές ήταν εκείνη που σημειώθηκε στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ (20%), όπου οι ναύλοι ανέρχονται σε $3.709/FEU, βάσει της Drewry.

Screenshot 2024-05-09 185241

Πάντως, οι ναύλοι παραμένουν υψηλότεροι στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη και πέρασαν για ακόμα μία φορά το φράγμα των $5.000, καθώς ανέρχονται σε $5.089/FEU. Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι με αφετηρία την Κίνα θα αυξηθούν περαιτέρω την ερχόμενη εβδομάδα ελέω μεγάλης ανόδου της ζήτησης και περιορισμένης μεταφορικής ικανότητας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.