Αυξημένες οι εξαγωγές σιταριού της ΕΕ

Αυξημένες οι εξαγωγές σιταριού της ΕΕ

64
Αυξημένες οι εξαγωγές σιταριού της ΕΕ

Ανοδικά κινούνται το τρέχον εμπορικό έτος, το οποίο εκκίνησε τον Ιούλιο του 2022, οι εξαγωγές μαλακού σιταριού της ΕΕ, σύμφωνα με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα οι εν λόγω ροές από τον Ιούλιο έως τις 22 Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν σε 18,14 εκατ. τόνους έναντι 17,1 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα το εμπορικό έτος 2021/2022. Οι εξαγωγές κριθαριού της ΕΕ ήταν στους 3,09 εκατ. τόνους, μειωμένες κατά 40% έναντι των 5,17 εκατ. τόνων έναν χρόνο πριν. Αντιθέτως, σημαντικά υψηλότερα και συγκεκριμένα κατά 81% παρουσιάζονται οι εξαγωγές καλαμποκιού στους 16,13 εκατ. τόνους.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι τα δεδομένα από Γερμανία και Ιταλία δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. Η μεν Γερμανία έχει υιοθετήσει ένα νέο σύστημα καταγραφής από τον Νοέμβριο ενώ στην Ιταλία δεδομένα που σχετίζονται με τις εισαγωγές της είναι διαθέσιμα έως τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.