Ανάκαμψη των αερομεταφορών με οδηγό την Κίνα

Ανάκαμψη των αερομεταφορών με οδηγό την Κίνα

39
Ανάκαμψη των αερομεταφορών με οδηγό την Κίνα

Η χαλάρωση των μέτρων της Κίνας και η επιστροφή των διεθνών πτήσεων θα δώσουν νέα πνοή στην αεροπορική βιομηχανία, η οποία θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα έως τα μέσα του έτους, παρά την έλλειψη νέων αεροσκαφών.

Τα παραπάνω εκτιμά μία εκ των κορυφαίων εταιρειών leasing αεροσκαφών, η Avolon, η οποία υπογραμμίζει ότι το 70% της ανάκαμψης στην κίνηση το 2022 προήλθε από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι, για κάθε δύο θέσεις που προστίθενται στη διεθνή χωρητικότητα, η μία αντιστοιχεί στην Ασία.

Η εκτίμηση για ανάκαμψη στα προ πανδημίας επίπεδα σχετικά άμεσα είναι η πιο αισιόδοξη τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς υψηλόβαθμα στελέχη του αεροπορικού κλάδου έβλεπαν την ανάκαμψη να έρχεται το 2024 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Το τέλος της πολιτικής μηδενικής ανοχής ενάντια στην πανδημία φαίνεται πως θα αλλάξει τα δεδομένα.

Πάντως, ενώ η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια έχει επιστρέψει δυναμικά, η παραγωγή νέων αεροσκαφών από τις Boeing και Airbus θα μπορούσε να βάλει φρένο στην ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.