Πράσινο φως της Ινδίας στις ρωσικές ναυτασφαλίσεις

Πράσινο φως της Ινδίας στις ρωσικές ναυτασφαλίσεις

66
Πράσινο φως της Ινδίας στις ρωσικές ναυτασφαλίσεις

Η απόφαση της Ινδίας να εγκρίνει τους Ρώσους ασφαλιστές έρχεται να απαλύνει έναν σημαντικό πονοκέφαλο των εταιρειών που μεταφέρουν διά θαλάσσης ρωσικό πετρέλαιο στην Ινδία.

Κατόπιν της γνωστοποίησης ότι η κρατική ρωσική αντασφαλιστική εταιρεία θα υποστηρίξει οικονομικά τις εταιρείες Sogaz Insurance, Alfastrakhovanie και VSK Insurance, η Ινδία αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στις εταιρείες αυτές να ασφαλίζουν φορτία με προορισμό τη χώρα.

Πλέον, η λίστα των εγκεκριμένων ασφαλιστών φιλοξενεί τέσσερις ρωσικές εταιρείες, τις τρεις προαναφερθείσες και την Ingosstrakh. Έτσι, η ασφάλιση των φορτίων δεν εξαρτάται πλέον στον ίδιο βαθμό από την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου, γεγονός που επηρεάζει το status quo της αγοράς.

Άλλωστε, η εξασφάλιση κάλυψης από την αγορά του Λονδίνου έχει καταστεί πλέον δυσεπίλυτος γρίφος για τους εμπόρους που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, ελέω της αυξημένης τιμής του «μαύρου χρυσού», που ωθεί το ρωσικό αργό να πωλείται άνω του ορίου του πλαφόν που έχει επιβληθεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.