Η Airbus δοκιμάζει το αεροσκάφος του μέλλοντος

Η Airbus δοκιμάζει το αεροσκάφος του μέλλοντος

1825
Η Airbus δοκιμάζει το αεροσκάφος του μέλλοντος

Το 2017, η Airbus ξεκίνησε να εργάζεται για τη σχεδίαση ενός νέου αεροσκάφους, εντελώς διαφορετικού από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο σχεδιασμός του αποτελούσε μέχρι πρότινος επτασφράγιστο μυστικό, όμως η ευρωπαϊκή εταιρεία-κολοσσός αποφάσισε να μοιραστεί δημοσίως περισσότερες λεπτομέρειες.

Το MAVERIC (Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative Controls) αποτελεί ένα μοντέλο του αεροσκάφους σε μικρότερη κλίμακα, με σκοπό τη διενέργεια πειραμάτων και επιδείξεων. Το πειραματικό αυτό μοντέλο έχει μήκος μόλις 2 μ. και πλάτος 3,2 μ. Η διαφορετική θέση από το σύνηθες των κινητήρων, η ευρεία άτρακτος και τα νέας σχεδίασης φτερά θυμίζουν αεροσκάφος βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το νέο αεροσκάφος βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης και προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής του. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι το πρότυπο αεροσκάφος θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 20% σε σύγκριση με τα τωρινά αεροσκάφη στενής ατράκτου. Ταυτόχρονα, ο νέος σχεδιασμός δημιουργεί νέες προοπτικές για την καμπίνα των επιβατών, ικανός να αλλάξει ριζικά την ταξιδιωτική εμπειρία.

Φωτό: Dreemstime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.