Westerdam: Το κρουαζιερόπλοιο που απέρριψαν πέντε κράτη

Westerdam: Το κρουαζιερόπλοιο που απέρριψαν πέντε κράτη

973
Westerdam: Το κρουαζιερόπλοιο που απέρριψαν πέντε κράτη

Η αυξημένη ανησυχία μετάδοσης του Covid-19, του ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής, είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των χιλιάδων επιβατών του «Westerdam».

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του από το Χονγκ Κονγκ την 1η Φεβρουαρίου και έκτοτε πέντε ασιατικές χώρες αρνήθηκαν την είσοδο στα λιμάνια τους. Η Ταϊβάν, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, το Γκουάμ και η Ταϊλάνδη, εν μέσω της επιδημίας που επικρατεί στην περιοχή, αρνήθηκαν να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό του αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul: «Μας έχουν ενημερώσει ότι δεν υπάρχουν ασθενείς στο πλοίο, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι;». Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, πάντως, επιμένει ότι κανείς επιβάτης δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα.

Μετά από αρκετές ημέρες προσπαθειών, το «Westerdam» τελικά θα ελλιμενιστεί στην πόλη Σιχανουκβίλ στην Καμπότζη, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των 2.257 επιβατών.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.