Ρομπότ και drones θα επιθεωρούν παράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου

Ρομπότ και drones θα επιθεωρούν παράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου

181
Ρομπότ και drones θα επιθεωρούν παράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου

Οι εταιρείες Aker BP και Cognite ανακοίνωσαν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου την ανάπτυξη μιας στρατηγικής πρωτοβουλίας, που σκοπό έχει να εξεταστεί το κατά πόσο συστήματα ρομποτικής μπορούν να καταστήσουν τις offshore δραστηριότητες περισσότερο αποδοτικές και βιώσιμες.

Η Cognite, η οποία αποτελεί εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών συστημάτων, και η Aker BP θα πραγματοποιήσουν αρκετές δοκιμές χρησιμοποιώντας ρομπότ και drones στο πεδίο Skarv που διαχειρίζεται η Aker BP στη Νορβηγική Θάλασσα.

Τα ρομποτικά συστήματα θα δοκιμαστούν για εργασίες αυτόνομης επιθεώρησης, λήψης υψηλής ποιότητας δεδομένων και παραγωγής αυτόματων reports. Μεταξύ των «καθηκόντων» θα περιλαμβάνονται εναέριες και υποβρύχιες επιθεωρήσεις για τον εντοπισμό διαρροών αλλά και τηλεπαρακολουθήσεις σε παράκτιες εγκαταστάσεις για τον περιορισμό βλαβών και ατυχημάτων.

Στο φιλόδοξο project θα συμμετάσχει και το Spot, το τετράποδο ρομπότ που ανέπτυξε η Boston Dynamics. Aker BP και Cognite έχουν ήδη δοκιμάσει τις δυνατότητες του Spot σε προσομοιωμένα περιβάλλοντα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλίσουν την πρόσβασή του σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.