Ο εφιάλτης του ιού Ebola επιστρέφει

Ο εφιάλτης του ιού Ebola επιστρέφει

189
Ο εφιάλτης του ιού Ebola επιστρέφει

Επανέρχεται ο ιός-μάστιγα της Αφρικής μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων στη Δυτική Αφρική. Αν και τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν σε ηπειρωτικές περιοχές του Κονγκό, οι επιδημιολόγοι ανησυχούν διότι οι παραποτάμιες μεταφορές και η έλλειψη συστημάτων αποχέτευσης τόσο στον ποταμό Κονγκό όσο και στους παραποτάμους του μπορούν να εξαπλώσουν τον ιό Ebola και στα γειτονικά κράτη.

Oι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ξεκίνησαν μια εκστρατεία εμβολιασμού τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, με στόχο την εξάλειψη της εκδήλωσης του θανατηφόρου ιού Ebola, όπως δήλωσε η Jessica Ilunga, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Κονγκό.

Συγκεκριμένα η κ. llunga ανέφερε ότι 4.000 δόσεις του εμβολίου απεστάλησαν το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 προς τη Mbandaka, στην οποία εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πρόσφατη εκδήλωση του ιού είναι υπαίτια για το θάνατο 20 ατόμων μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί τάχιστα στη Ρουάντα, την Αγκόλα και το Μπουρούντι μέσω του ποταμού Κονγκό ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό της κεντρικής Αφρικής .

Τέλος σύμφωνα με το Reuters ο ιός Ebola ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 11.300 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική από το 2013 έως το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.