Τα δίχτυα του Πεκίνου στο Περού με αιχμή του δόρατος τα λιμάνια

Τα δίχτυα του Πεκίνου στο Περού με αιχμή του δόρατος τα λιμάνια

45
Τα δίχτυα του Πεκίνου στο Περού με αιχμή του δόρατος τα λιμάνια
Credit:Rommel Gonzalez

Μία ακόμα εταιρεία κινεζικών συμφερόντων στρέφει το βλέμμα της στη λιμενική βιομηχανία του Περού.

Η Jinzhao Peru, η τοπική θυγατρική μιας κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας, θα κατασκευάσει τερματικό στο λιμάνι της χώρας, το San Juan de Marcona. Το project εντάσσεται στο πλαίσιο της κατασκευής ενός δικτύου λιμένων που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τις εμπορευματικές ροές μεταξύ της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Υπενθυμίζεται ότι, στα βόρεια του Περού, η Cosco Shipping Ports κατασκευάζει το γιγαντιαίο Chancay Multipurpose Port Terminal.

Ο νέος λιμενικός τερματικός σταθμός θα κοστίσει $405 εκατ. και μέσω αυτού θα διακινούνται 19 εκατ. μετρικοί τόνοι μεταλλεύματος ετησίως. Η υποδομή θα διευκολύνει επίσης τη μεταφορά χύδην εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων συμπυκνωμάτων σιδήρου και του χαλκού. Το project θα αναζωογονήσει μεταλλευτικά έργα αξίας $15 δισ., προσελκύοντας περισσότερες επενδύσεις και οδηγώντας σε βελτιώσεις στις υποδομές εφοδιαστικής του Περού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.