Η ADNOC γλυκοκοιτάζει την BP… αλλά μέχρι εκεί

Η ADNOC γλυκοκοιτάζει την BP… αλλά μέχρι εκεί

124
Η ADNOC γλυκοκοιτάζει την BP… αλλά μέχρι εκεί

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέτασε πρόσφατα το ενδεχόμενο να αγοράσει τη βρετανική BP, με τις διαπραγματεύσεις να μην προχωρούν πέρα από προκαταρκτικές συζητήσεις, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters.

Η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) αποφάσισε τελικά ότι η εξαγορά της BP δεν θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισαν πηγές στο Reuters, ενώ για την ολοκλήρωση του deal θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και πολιτικές διαστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιδόσεις της BP είναι κατώτερες έναντι των ανταγωνιστών της, γεγονός που, σύμφωνα με επενδυτές και αναλυτές, έχει καταστήσει τη βρετανική εταιρεία πιθανό στόχο εξαγοράς. Οι αμερικανικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί βρίσκονται εν μέσω της μεγαλύτερης ενοποίησης του κλάδου εδώ και δεκαετίες, αλλά οι ευρωπαϊκές μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν έχουν μέχρι σήμερα εμπλακεί.

Οι επενδυτές δεν βλέπουν με καλό μάτι το σχέδιο της BP να μειώσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων και την ταχύτερη στροφή της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, όπως η Shell, η Exxon και η Chevron. Ως αποτέλεσμα, τον Φεβρουάριο του 2023, η BP υπαναχώρησε από τα πιο επιθετικά σχέδια ενεργειακής μετάβασης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.