To φθηνό LNG της Δύσης «τραβάει» η Ασία

To φθηνό LNG της Δύσης «τραβάει» η Ασία

53
To φθηνό LNG της Δύσης «τραβάει» η Ασία

Οι ημέρες ισχυρής κόντρας μεταξύ εμπόρων LNG σε Ανατολή και Δύση αποτελούν πλέον παρελθόν, με τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να βρίσκονται σε κάθοδο και την Ασία να εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό στο έπακρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι εισαγωγές LNG της Ασίας αυξήθηκαν απότομα τον Μάρτιο και διαμορφώθηκαν στους 24,16 εκατ. τόνους (ετήσια άνοδος 11,5%). Τα δεδομένα της Kpler που επικαλείται το δημοσίευμα καταδεικνύουν ακόμα ότι η Ευρώπη τον Μάρτιο εισήγαγε 9,1 εκατ. τόνους, επίπεδα που συνιστούν χαμηλό έξι μηνών.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις συνιστούν απότοκο του ήπιου χειμώνα στην Ευρώπη, που οδήγησαν σε πτώση των ενεργειακών αναγκών και κατ’ επέκταση σε πτώση της ζήτησης για LNG. Όσον αφορά τις ασιατικές εισαγωγές, η Κίνα αποτέλεσε οδηγό με 6,61 εκατ. τόνους τον Μάρτιο, ενώ ακολούθησε η Ιαπωνία με 5,96 εκατ. τόνους, η Νότια Κορέα με 3,95 εκατ. τόνους και η Ινδία με 2,29 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.