Ο δείκτης τιμών τροφίμων του FAO των Ηνωμένων Εθνών κατέγραψε άνοδο κατά 1,3 μονάδες ή 1,1% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στις 118,3 μονάδες τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες πτωτικής τάσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του FAO, η αύξηση των τιμών των τροφίμων οφείλεται κυρίως στα φυτικά έλαια, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο κρέας. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης σημείωσε ετήσια μείωση 9,9 μονάδων ή 7,7% τον Μάρτιο, παρά τη μηνιαία συνολική άνοδο. Ο δείκτης τιμών των δημητριακών μειώθηκε κατά 2,6%, στις 110,8 μονάδες, από τον Φεβρουάριο και κατά 20% από τον Μάρτιο του 2023. Ο δείκτης τιμών ζάχαρης μειώθηκε κατά 5,4%, στις 133,1 μονάδες, από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο, αλλά αυξήθηκε κατά 4,8% από τον Μάρτιο του 2023.