Νέες λιμενικές επενδύσεις της Adani Ports στην Ινδία

Νέες λιμενικές επενδύσεις της Adani Ports στην Ινδία

60
Νέες λιμενικές επενδύσεις της Adani Ports στην Ινδία

H Adani Ports and Special Economic Zone Ltd (APSEZ), η μεγαλύτερη εταιρεία λιμένων και logistics της Ινδίας, ήλθε σε συμφωνία για την αγορά του 56% του SP Group και του 39% της Orissa Stevedores Limited (OSL) που κατέχουν στην Gopalpur Port Limited.

H συναλλαγή υπόκειται σε νόμιμες εγκρίσεις και στην εκπλήρωση άλλων προηγούμενων προϋποθέσεων.

Το λιμάνι Gopalpur βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ινδίας και έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται 20 εκατ. τόνους φορτίων ετησίως. Η τοπική κυβέρνηση της Odisha ανέθεσε την παραχώρηση του λιμένα στην GPL για τριάντα χρόνια το 2006, με την πρόβλεψη δύο παρατάσεων των 10 ετών η καθεμία.

Ως λιμάνι βαθέων υδάτων πολλαπλών χρήσεων, το Gopalpur διαχειρίζεται ένα ποικίλο μείγμα ξηρού χύδην φορτίου, συμπεριλαμβανομένου σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα, ασβεστόλιθου, ιλμενίτη και αλουμίνας. Το λιμάνι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξης των βιομηχανιών που βασίζονται σε ορυκτά στην ενδοχώρα του, όπως ο σίδηρος και ο χάλυβας, η αλουμίνα και άλλες. Ο παραχωρησιούχος έχει πλήρη ευελιξία να σχεδιάσει και να

επεκτείνει το λιμάνι σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς. Το λιμάνι συνδέεται με την ενδοχώρα μέσω του εθνικού οδικού δικτύου NH16, ενώ μια ειδική σιδηροδρομική γραμμή συνδέει το λιμάνι με την κύρια γραμμή Chennai-Howrah.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.