Mega παραγγελία για 12 LNG carriers στη Hanwha Ocean 

Mega παραγγελία για 12 LNG carriers στη Hanwha Ocean 

147
Mega παραγγελία για 12 LNG carriers στη Hanwha Ocean 

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία φαίνεται ότι κατέχουν την πρωτιά στη ναυπήγηση LNG carriers, με τις εταιρείες ενέργειας να σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες για μαζικές παραγγελίες από τα συγκεκριμένα ναυπηγεία.

Η Hanwha Ocean, σε ανακοίνωσή της στις 4 Μαρτίου, αναφέρει ότι υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή 12 LNG carriers με εταιρεία της Μέσης Ανατολής. Η Hanwha Ocean δεν αποκάλυψε το όνομα του αντισυμβαλλόμενου μέρους, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την ενεργειακή εταιρεία QatarEnergy.

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ έχει εκκινήσει ένα φιλόδοξο ενεργειακό project, με αιχμή του δόρατος το LNG, προκειμένου να αποκτήσει την πρωτιά στη συγκεκριμένη αγορά. Γι’ αυτόν τον λόγο, η QatarEnergy έχει προβεί σε μαζικές παραγγελίες LNG carriers από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

Επισημαίνεται ότι το 2023 η HD Hyundai Heavy Industries έλαβε παραγγελία για τη ναυπήγηση 17 LNG carriers.

Αντίστοιχα, η Samsung Heavy Industries ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι έλαβε παραγγελία για 15 LNG carriers από εταιρεία της Μέσης Ανατολής, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, οι πληροφορίες εκτιμούν ότι πρόκειται για την QatarEnergy.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.