«Etyfa Prometheas»: Στην τελική ευθεία το νέο FSRU της Κύπρου

«Etyfa Prometheas»: Στην τελική ευθεία το νέο FSRU της Κύπρου

188
«Etyfa Prometheas»: Στην τελική ευθεία το νέο FSRU της Κύπρου
Φωτό: LR

Οι πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) LNG έχουν αποκτήσει κομβική θέση στις προσπάθειες των κρατών για εξασφάλιση της ενεργειακής τους επάρκειας. Η κατασκευή FSRUs προϋποθέτει πολλές φορές συνεργασία μεταξύ νηογνωμόνων, ναυτιλιακών εταιρειών και ενεργειακών εταιρειών ώστε να ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο νηογνώμονας Lloyd’s Register, η China Petroleum Pipeline Engineering (CPP), η COSCO Shipping και η ενεργειακή εταιρεία CyGas συνεργάζονται για τη μετατροπή του LNG carrier «SS Galea» σε FSRU, το οποίο θα μετονομαστεί σε «Etyfa Prometheas».

Επισημαίνεται ότι το πλοίο βρίσκεται στα τελευταία στάδια της μετατροπής του στο ναυπηγείο της COSCO στη Σαγκάη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του βρετανικού νηογνώμονα. Το FSRU θα ανήκει στην CPP και η διαχείρισή του θα είναι αρμοδιότητα της CyGas.

Ο τερματικός σταθμός στον Βασιλικό της Κύπρου βρίσκεται στα τελικά στάδια της ολοκλήρωσής τους και αναμένεται να συνδεθεί με το FSRU μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.