Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα: Η αρωγή των Κύπριων εφοπλιστών

    70
    Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα: Η αρωγή των Κύπριων εφοπλιστών

    Στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω της δωρεάς τροφίμων συνολικής αξίας 300.000 ευρώ συμμετέχει το προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

    Πιο αναλυτικά, η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών ανταποκρινόμενη στην προσπάθεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Υπουργείου Εξωτερικών για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια» αποφάσισε, κατόπιν συνεννόησης με την Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω Μαρίνα Χατζημανώλη, να συμμετέχει έμπρακτα στην εν λόγω προσπάθεια.

    Σημειώνεται ότι τα τρόφιμα έχουν ήδη παραδοθεί στο Λιμάνι της Λάρνακας για την άμεση αποστολή τους στη Γάζα μέσω της θαλάσσιας βοήθειας από την Κύπρο.

    Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «το προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών (Ανδρέας Χατζηγιάννης, Πόλυ Β. Χατζηωάννου, Γιώργος Μούσκας, Χάρης Ζαχαρίου, Κυριάκος Ζ. Μούσκας και Νικόλ Μυλωνά) στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Κυπριακή Κυβέρνηση, που αναβαθμίζουν το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πυλώνα ασφαλείας, συνεργασίας και αλληλεγγύης στην ευρύτερη περιοχή».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.