Bozhong 26-6: Το κοίτασμα-χρυσωρυχείο της Κίνας;

Bozhong 26-6: Το κοίτασμα-χρυσωρυχείο της Κίνας;

80
Bozhong 26-6: Το κοίτασμα-χρυσωρυχείο της Κίνας;

H Κίνα αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ενέργειας παγκοσμίως, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην αγορά των πλοίων μεταφοράς ενεργειακών προϊόντων.

Η εκτίμηση του μεγέθους των αποθεμάτων ενός ‒προσφάτως ανακαλυφθέντος‒ κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοιχτά των κινεζικών ακτών φέρνει νέα δεδομένα στην κινεζική αγορά ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κινεζικός ενεργειακός κολοσσός China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) ανακοίνωσε, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ότι τα αθροιστικά αποθέματα «μαύρου χρυσού» και φυσικού αερίου από το οικόπεδο Bozhong 26-6 υπερβαίνουν τα 200 εκατ. κυβικά μέτρα.

Το κοίτασμα, που ανακαλύφθηκε το περασμένο έτος, διαθέτει επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου 40 εκατ. κυβικών μέτρων, σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Εκτιμάται ότι από το συγκεκριμένο οικόπεδο μπορούν να αντληθούν περισσότερα από 30 εκατ. κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές μεταφορές περισσότερων του ενός εκατομμυρίου Κινέζων πολιτών για διάστημα 20 ετών.

Παράλληλα, το οικόπεδο είναι ικανό για παραγωγή περισσοτέρων των 11 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Αυτά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των νοικοκυριών περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίων Κινέζων πολιτών για 60 έτη, σύμφωνα με τον Deputy General Manager της CNOOC του τομέα της Tianjin, κ. Zhou Jiaxiong.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.