Πτώσης συνέχεια στους ναύλους των LNGCs

Πτώσης συνέχεια στους ναύλους των LNGCs

124
Πτώσης συνέχεια στους ναύλους των LNGCs

Τα υγραεριοφόρα αντιμετωπίζουν τάσεις μείωσης των ναύλων τους τελευταίους μήνες, με τα LNG carriers να φλερτάρουν με χαμηλό ενός έτους. Πιο συγκεκριμένα, βάσει της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι ενός LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. ανατολικά του Σουέζ ανέρχονται σε $42.500/ημέρα, ενώ δυτικά του Σουέζ σε $40.000/ημέρα.

Η εν λόγω εξέλιξη δεν προβληματίζει απαραίτητα την αγορά. Άλλωστε, τα εν λόγω επίπεδα θυμίζουν την εικόνα των ναύλων ένα έτος πριν. Πέραν αυτού, κύκλοι της αγοράς έχουν επισημάνει ότι η παρούσα εικόνα είναι παροδική και οφείλεται στα περιορισμένα διαθέσιμα φορτία.

Παράλληλα, βάσει της Fearnleys, η συγκεκριμένη πτωτική εικόνα είναι εμφανής και στους ναύλους των συμβολαίων χρονοναύλωσης, οι οποίοι καταγράφουν σταθερά καθοδική πορεία το τελευταίο έτους. Πλέον, οι ναύλοι για ένα TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας 160.000 κ.μ. σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους ανέρχονται σε $54.000/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.