Στη Stena Line έως το 2100 η διαχείριση του λιμένα Χέισαμ

Στη Stena Line έως το 2100 η διαχείριση του λιμένα Χέισαμ

70
Στη Stena Line έως το 2100 η διαχείριση του λιμένα Χέισαμ

H Stena Line, διαχειρίστρια εταιρεία πορθμείων και λιμένων, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη βρετανική Peel PortsGroup για τη διαχείριση του λιμένα Χέισαμ για τα επόμενα 77 χρόνια.

Η σουηδική ακτοπλοϊκή εταιρεία εξυπηρετεί δύο φορές την ημέρα την εμπορευματική γραμμή Μπέλφαστ-Χέισαμ, παρέχοντας έναν ζωτικής σημασίας εμπορικό διάδρομο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου. Η συμφωνία καταδεικνύει την ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών και επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης τους. Νωρίτερα, η Stena Line είχε ανακοινώσει επένδυση πολλών εκατομμυρίων λιρών στη γραμμή Μπέλφαστ-Χέισαμ με δύο νέας κατασκευής υπερσύγχρονα οχηματαγωγά πλοία «NewMax», τα οποία θα αυξήσουν τη μεταφορική ικανότητα κατά 80%. Με το πρώτο πλοίο να αναμένεται να ξεκινήσει τη δρομολόγηση στη γραμμή το 2025, αυτά τα υβριδικά οχηματαγωγά πλοία θα είναι εξοπλισμένα για να λειτουργούν με καύσιμο μεθανόλης, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στον οδικό χάρτη της Stena Line για τη βιώσιμη ναυτιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.