«Great Tema»: Το νεότευκτο ro ro πλοίο στον στόλο του ομίλου Grimaldi

«Great Tema»: Το νεότευκτο ro ro πλοίο στον στόλο του ομίλου Grimaldi

123
«Great Tema»: Το νεότευκτο ro ro πλοίο στον στόλο του ομίλου Grimaldi

Ένα τρίτο ro ro πολλαπλών χρήσεων πρόσθεσε στον στόλο του, στις 20 Δεκεμβρίου, ο ιταλικός όμιλος Grimaldi.

To «Great Tema», το οποίο ανήκει στη σειρά G5, ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd στο Ulsan της Νότιας Κορέας και θα προσφέρει φιλικότερες προς το περιβάλλον υπηρεσίες μεταφοράς μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Δυτικής Αφρικής.

Με μήκος 250 μ., πλάτος 38 μ. και χωρητικότητα 45.684 τόνων, ο σχεδιασμός του «Great Tema» είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης των αναγκών του ομίλου και των πελατών του. Άλλωστε, τα πλοία της σειράς G5 είναι σε θέση να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της σειράς G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η μεταφορική τους ικανότητα σε εμπορευματοκιβώτια είναι διπλάσια.

Το πλοίο είναι επίσης σχεδιασμένο για την τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας από τη στεριά, ως μια πράσινη εναλλακτική λύση στην κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο λιμάνι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.