Tέσσερα ακόμα δεξαμενόπλοια προσεχώς στον στόλο της Dynacom

Tέσσερα ακόμα δεξαμενόπλοια προσεχώς στον στόλο της Dynacom

722
Tέσσερα ακόμα δεξαμενόπλοια προσεχώς στον στόλο της Dynacom

Παραγγελίες για 28 (+2) πλοία τοποθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τους Έλληνες πλοιοκτήτες να εμφανίζουν και πάλι έντονη δραστηριότητα, σύμφωνα με έκθεση της Intermodal.

Συγκεκριμένα η Dynacom συμφερόντων του κ. Γιώργου Προκοπίου έκανε χρήση του δικαιώματος προαίρεσης για τη ναυπήγηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας 115.000 dwt από την κινεζική DSIC. Τα πλοία, των οποίων το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε $62 εκατ. έκαστο, θα είναι ice-class, θα είναι εξοπλισμένα με scrubber και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του 2025 και 2026.

Tην ίδια ώρα, η Sea Pioneer τοποθέτησε παραγγελία για δύο πλοία με την επιλογή ναυπήγηση ακόμα δύο MR tankers. H παράδοση αναμένεται το 2025. Η Evalend προέβη σε παραγγελία δύο LNG carriers, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ., στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο HD KSOE, η παράδοση των οποίων αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ του 2027 και του 2028, έναντι $263 εκατ. έκαστο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.