«Έξαρση» αγορών bulk carriers στη second-hand αγορά

«Έξαρση» αγορών bulk carriers στη second-hand αγορά

183
«Έξαρση» αγορών bulk carriers στη second-hand αγορά

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες την περασμένη εβδομάδα (πέρας στις 17 Νοεμβρίου), και δη εκείνων bulk carriers, με περισσότερα από 30 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου να αλλάζουν χέρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Advanced Shipping & Trading, την εβδομάδα με πέρας τις 17 Νοεμβρίου έλαβαν χώρα αγοραπωλησίες για 53 bulk carriers, tankers και containerships, με τις 31 συναλλαγές να αφορούν bulk carriers, τις 21 δεξαμενόπλοια και τη μία containerships.

Τα bulk carriers που άλλαξαν χέρια ήταν όλων των μεγεθών, με επτά Capesize, οκτώ Kamsarmax/Panamax, εννέα Handymax/Supramax και επτά Handysize bulk carriers να περνούν σε νέους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, βάσει της Advanced Shipping & Trading, για τα 31 bulk carriers διατέθηκαν σχεδόν $600 εκατ.

Τέλος, από αυτά, τα τέσσερα πέρασαν σε ελληνικές εταιρείες, με τους Έλληνες πλοιοκτήτες να εστιάζουν στα μεγαλύτερα μεγέθη. Συγκεκριμένα, τα τρία ήταν Capesize και το ένα Supramax.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.