Τα γεωπολιτικά δρώμενα, παράγοντας ανησυχίας για τα LNG carriers

Τα γεωπολιτικά δρώμενα, παράγοντας ανησυχίας για τα LNG carriers

142
Τα γεωπολιτικά δρώμενα, παράγοντας ανησυχίας για τα LNG carriers

Από τερματικό LNG απέπλευσε πρόσφατα LNG carrier μεταφέροντας λίγο ή καθόλου φορτίο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία αναφορικά με την επίδραση του πολέμου στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg υπογραμμίζει ότι το πλοίο απέπλευσε με προορισμό την Αλγερία ‒χώρα που εξάγει LNG‒ αφότου πέρασε δύο ημέρες σε τερματικό εξαγωγών LNG στην Αίγυπτο. Συνεπώς, το πλοίο είτε δεν φόρτωσε LNG είτε φόρτωσε περιορισμένο φορτίο.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, επικρατεί ανησυχία αναφορικά με τις ποσότητες LNG που εξάγει η Αίγυπτος στις διεθνείς αγορές και τον βαθμό στον οποίο δύνανται να επηρεαστούν από τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Μάλιστα, η ανησυχία απώλειας των ποσοτήτων της Αιγύπτου από τις διεθνείς αγορές ώθησε τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία.

Παράλληλα, οι αγορές λαμβάνουν υπόψη και την πιθανότητα επέκτασης της σύγκρουσης και σε υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής, με τα βλέμματα να πέφτουν στο Ιράν και στον κίνδυνο που θα διατρέχουν τα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ για να φτάσουν στο Κατάρ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.