Μόντι: «Η Ινδία ανάμεσα στα πέντε μεγαλύτερα ναυπηγικά κράτη»

Μόντι: «Η Ινδία ανάμεσα στα πέντε μεγαλύτερα ναυπηγικά κράτη»

87
Μόντι: «Η Ινδία ανάμεσα στα πέντε μεγαλύτερα ναυπηγικά κράτη»

H Ινδία θα αποτελέσει ένα από τα πέντε σημαντικότερα ναυπηγικά κράτη του κόσμου την επόμενη δεκαετία, σημείωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, μιλώντας στην τελετή έναρξης του τριήμερου Global Maritime Summit (17-19 Οκτωβρίου) στη Βομβάη.

Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι στη νέα αυτή τάξη πραγμάτων η Ινδία μαγνητίζει το βλέμμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εγχώρια οικονομία ενδυναμώνεται την ίδια ώρα που η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σωρεία προκλήσεων. «Δεν είναι μακριά η μέρα που η Ινδία θα είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου».

Ο Μόντι αναφέρθηκε επίσης στον India-Middle East-Europe Economic Corridor, μια κοινή πρωτοβουλία των ΕΕ, Ινδίας, Σαουδικής Αραβίας, ΗΑΕ, ΗΠΑ και άλλων εταίρων, που επισημοποιήθηκε στο περιθώριο της πρόσφατης G20. «Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα με πρωτοβουλία της Ινδίας, το οποίο θα μπορούσε να αναζωογονήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε όλο τον κόσμο τον 21ο αιώνα», τόνισε.

Με τις δημογραφικές τάσεις σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα να μην ευνοούν την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας και τους πλοιοκτήτες να αναζητούν εναλλακτικές προκειμένου να μην εξαρτώνται πλήρως από την Κίνα, η Ινδία θα μπορούσε να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.