Παραλαβή του πρώτου παγκοσμίως Panamax κατανάλωσης LNG από την NYK

Παραλαβή του πρώτου παγκοσμίως Panamax κατανάλωσης LNG από την NYK

286
Παραλαβή του πρώτου παγκοσμίως Panamax κατανάλωσης LNG από την NYK

Το πρώτο στον κόσμο πλοίο μεταφοράς γαιάνθρακα κατηγορίας Panamax το οποίο θα τροφοδοτείται από καύσιμο LNG παραδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου και ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του μετά τον επιτυχή ανεφοδιασμό του με καύσιμο LNG.

Το πλοίο με την ονομασία «Shoyo» κατασκευάστηκε από τις Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) και Kyushu Electric Power Co., Inc. (Kyuden) και θα επιχειρεί υπό τη διαχείριση της NYK, εισάγοντας γαιάνθρακα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Kyuden. Η κατανάλωση καυσίμου LNG αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση σε σύγκριση με την κατανάλωση συμβατικών ναυτιλιακών καυσίμων, εξαλείφοντας ουσιαστικά τις παραγόμενες εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνοντας τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά περίπου 80% και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) κατά 30%.

shoyo2_ver2_1

Ο εφοδιασμός του πλοίου με καύσιμο LNG έγινε στο λιμάνι της Τομπάτα στις 12 Οκτωβρίου μέσω στεριάς, αποτελώντας τον πρώτο ανεφοδιασμό ποντοπόρου πλοίου με καύσιμο LNG μέσω στεριάς που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία. ΝΥΚ και Kyuden θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας χαμηλών ανθρακικών εκπομπών εν μέσω της αυστηροποίησης των περιβαλλοντικών κανονισμών παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.